Referenciák

Egerbakta
Egerbakta története
Két év kutatás és több, mint tucatnyi fiatal kutató munkájának eredménye a 2020-ban megjelenő kötet. A szerzők között van történész, művészettörténész, etnográfus és szociológus. Innen indultunk: Egerbaktához kapcsolódik az Open History ötlete. Hogy lehet történelemmel foglalkozni tudományos szinten úgy, hogy egy közösséghez szólunk.
Journey to the Beginnings
Journey to the Beginnings
Az őskori életmódot bemutató élő színházi kaladjáték alapján készült egy mobil-játék. Az alkalmazás tervezésébe kapcsolódott az Open History-hoz.
A Qubit cikke az alkalmazásról: És azt tudtad, hogy Százhalombattán is volt bronzkor?
Arthur, az ismeretlen
Arthur, az ismeretlen
Görgei Arthur személyes ismerősei mesélnek Az ismeretlen Görgei kiállításban. Fedezd fel a kiállítást, és aktiváld a teljes történetet! ​A játék a Magyar Nemzeti Múzeum 20181-9-es Görgei-kiállításához kapcsolódott.

Telefonozás a Görgei-kiállításban. Avagy: egy múzeumi játék kulisszái mögött
Digitális eszközök múzeumokban

Krúdy-survive.  Éld túl az írást!
Krúdy-survive. Éld túl az írást!
Meg lehet írni írásból a századforduló Budapestjén? Hány átmulatott éjszaka alatt jön az ihlet, és mi a főpincér szerepe? Az osztályoknak, csoportoknak készülő játék a tervek szerint 2019. őszén debütál a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó kiállításában!

Nézzük a részleteket!

Méhkeréki gyökerű gyógyítók
Méhkeréki gyökerű gyógyítók
Miért származik közel száz gyógyító egy kétezer lelkes faluból? Erre kerestük a választ a kötet összegző tanulmányában egy interdiszciplináris csapattal. A kutatók Bodonyi Orsolya, Lajkó Gergely, Vida Bence és Bayer Árpád.

​Videó a Méhkeréki könyvbemutatóról
​Előadás a Szimbiózis Fesztiválon

Mobil szabadulószoba: Szökés az NDK-ból
Mobil szabadulószoba: Szökés az NDK-ból
"Csak egy fal választ el Nyugat-Berlintől, de szinte lehetetlen átjutni rajta keletiként. Egy ismerősöd rendszeresen kap nyugati gyógyszereket. Megkérdezed, hogy hogyan kaphatnál segítséget..." A fesztiválokra kifejlesztett, 30 perces játék eszközei egy táskában elférnek, a játékosok pedig saját digitális eszközeiket is bevetik.
Gyerektábor a Zsoboki Bethesda Gyermekotthonban
Gyerektábor a Zsoboki Bethesda Gyermekotthonban
A négy napos táborban Mátyás királlyal, és a 19. századi Erdély történetével ismerkedtünk meg az Ágoston Sándor Alapítvány támogatásával. Változatos csapat, sok játék, rengeteg megszerzett tudás, tapasztalat.

Történelmi tábor egy erdélyi gyermekotthonban

Komplex oktató játék pár óra alatt

Csallóközi receptek
Csallóközi receptek
Mit főztek anyáink, nagyanyáink? Két csallóközi család, a Egy bősi család, a Baranyai és a Jakus família egy-egy tagjának a receptjeit gyűjtöttük össze egy kötetbe 2018 karácsonyára.
A miniszter és mesterei
A miniszter és mesterei
Ercsiben nőtt föl Eötvös József, az 1848-as és 1867-es magyar kormány oktatásügy-minisztere. Születésének évfordulójára a neki állított emlékházba vittünk "élő történelem" programot. A látogatók Eötvös pesti barátaival és egy helybéli cselédlánnyal találkozhattak.
UP academy kurzusok
UP academy kurzusok
Az UP academy vállalkozói ismereteket oktat újbudai fiataloknak. A féléves képzésben az Open History is részt vett néhány előadással: időmanagementről, tanulási módszerekről volt szó.

Itt vannak a tanulságok:

Három tanulság az Up academy-n