Mustrapid

Állj a Játékmustra színpadára!

Ilyen még nem volt: a 3. Múzeumi Játékmustrán Te is lehetsz előadó!

Hozd a gondolatodat, játékodat és egy TEDx előadó készít fel, hogy célba is érjen az üzeneted! 

Mi kell ahhoz, hogy a Te is a Játékmustra színpadán állhass?

  1. Gondold át, hogy mit szeretnél hozni! Az eseményen elsősorban múzeumi szakemberekre, pedagógusokra és játéktervezőkre számítunk – Nekik szól az előadásod. 
  2. Válaszolj a regisztrációs űrlap kérdéseire 2022. március 4-ig!
  3. A határidő után egy héten belül választ kapsz arra, hogy bekerültél-e a Mustrapid előadói közé. 
  4. Várunk élőben a 3. Múzeumi Játékmustrán, március 25-én a Nemzeti Múzeumban! Tied színpad, Te indítod a beszélgetést! 

Mustrapid regisztráció

Milyen lesz a Játékmustra?

A 3. Múzeumi Játékmustra három szakmai helyszíne közül az egyik lesz a Mustrapid. Egy blokkban 3 előadó kap majd lehetőséget, hogy 10-10 percben átadják az üzenetüket, majd 30 perc vita következik moderátor vezetésével. 

Azért ilyen arányt választottunk, hogy ne pusztába kiáltott szó legyen az előadásod, hanem legyen idő a többi résztvevővel együtt feldolgozni az élményt. 

A 10 perc csak elsőre tűnik rövidnek. Ha tudod, mit szeretnél mondani és nem kalandozol el, akkor bőven elég lesz kifejteni az üzeneted és hatást elérni. A felkészítés célja, hogy otthonosan mozogjál ebben a keretben. 

Miért van szükség felkészítésre?

Szeretnénk, hogy jobb előadóvá válj. Egyrészt ez egy olyan tudás, amit később is tudsz kamatoztatni, másrészt szeretnénk, ha a Múzeumi Játékmustra résztvevői ne csak tartalmilag, hanem formailag is értékes előadásokat hallgathatnának. 

Eddig olyanokat hívtunk meg előadni, akikről tudjuk, hogy élmény lesz őket hallgatni. Szeretnénk ezt megtartni és egyben  megnyitni az utat, ami a Játékmustra színpadára vezet. 

A Mustrapid előadóknak hozzáférést adunk egy friss képzésünk anyagához, amit nyilvános beszéddel foglalkozik. (60-90 perc videós anyag és a hozzá tartozó gyakorlatok.) Ez egy lehetőség számodra, rajtad áll, hogy mennyire mélyedsz el a témában. 

Akkor leszel Mustrapid-előadó, ha részt veszel legalább 1 kis létszámú, online workshopon, ahol a többi előadótól és Bayer Árpitól, a képzés vezetőjétől kapsz majd visszajelzést az előadásodra! (A workshop időpontját később egyeztetjük.) 

Ki lesz a képzésvezető?

Szia, Bayer Árpi vagyok! 

Az első Múzeumi Játékmustra után egy héttel adtam elő a budapesti TEDx Youth-on. Az előadásra való felkészülés során megszerzett (és azóta tovább csiszolgatott) tapasztalatomat fogom megosztani a képzésben.

Történészként végeztem és az egyetemi képzésem szinte semmit nem hallottam arról, hogy hogyan kell úgy előadni, hogy a hallgatósághoz eljusson az üzenet. 

Ha a Te képzéseből is kimaradt ez, akkor valószínűleg hasznos lesz a képzés. Ha foglalkoztál már ezzel, akkor tudod, hogy milyen fontos a gyakorlás és a visszajelzés kérése. Ezen túl itt arra is lehetőséged lesz, hogy megismerd, kikkel állsz majd egy színpadon. 

(Fotó: Marjai János) 

 

Mustrapid regisztráció

Kérdésed van?
Tedd fel!

Cziráki Melinda 
főszervező

cziraki.melinda@openhistory.hu
+36 30 799 6195