Halk beszélgetés a büfében (podcast)

rdaruszinyi

A kolléga lehalkítja a hangját, és belefog a történetbe. Arról mesél, hogy mikkel küzd, milyen nehézségekkel néz szembe a szakma, és mennyire küzdelmes a boldogulás. Sokszor pár perc az egész, de néha óráig is el lehet rajta rágódni.

Aztán, ha a gőz kiengedett, akkor visszatér a normális hangerő, és a tudományos kérdések. Néhány keresetlen mondatban még visszatérünk a nehézségekre, majd heves bólogatás (és tanácstalanság) mellett át is siklunk felette.

Pedig vannak kérdések, amikről igencsak érdemes beszélni. Megkérdeztünk Titeket Facebookon, hogy szerintetek milyen kérdéseket érdemes kihangosítani. Mik azok, amik “a Te fejlődésed szempontjából kulcsfontosságúak, de nem jár érte kredit, nincs róla tanulmány”?

Aztán kiegészítettük a saját kérdéseinkkel, és Lilivel leültünk, hogy beszélgessünk. Ezekre a kérdésekre kapsz választ a videóban:

  • Terminológia – Hogyan működik a tudásátadás és milyen fogalmakkal lehet leírni? Történész-perspektíva – Mit lehet kihozni belőle?
  • Szélsőségesen pozitív és szélsőségesen negatív múltszemlélet. Mit tehet a történész?
  • El tudja-e kérni a bölcsész a munkájáért a pénzt? És ha igen, miért nem?
  • Mi a történész szerepe? Miért hasznos a társadalomnak?

Tudom, mindegyik megérne akár egy-egy külön beszélgetést is. Lehet, hogy szervezünk is ilyeneket. Jelezz vissza, hogy melyik érdekelne leginkább!

Máshogy látod? Van gondolatod, vagy kérdésed? Vitázz velünk, írj, kommentelj!

Ne adj esélyt a lemaradásnak! Milyen csatornán kapnál inkább hírt a folytatásról? Kattints:

E-mail vagy Facebook?

Vélemény, hozzászólás?