A Játékmustra Csongrádon folytatódik!

rdaruszinyi

Országjárásba kezd a Múzeumi Játékmustra! Ha Te is szeretnél játékositási praktikákat ellesni, vagy épp másokkal közösen kidolgozni egy új játékot, akkor várunk szeptember 27-én, pénteken, Csongrádon!

A nagy sikerre való tekintettel az elsőként Budapesten megrendezésre került Múzeumi Játékmustra vidéki körútra megy, hogy végül 2020-ban ismét újult lendülettel várja közönségét a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Első állomásunk a csongrádi Tari László Múzeum lesz, ahol a tavaszi struktúrát követve két részre osztottuk a programot. Délelőtt egy előadás várja a résztvevőket, amiből olyan fontos tudnivalókat, érdekességeket és játékmechanikakat ismerhetnek meg, amikre a délutáni játékalkotási és -tesztelési időszakban nagy szükségük lesz.

A múzeum rövid bemutatását követően projektmunka keretein belül egy kiválasztott kiállítást/kiállítási teret fognak a csoportok játékosítani. Azt hogy ehhez milyen mechanikákat, eszközöket használnak a résztvevők nem határozzuk meg, a lényeg az hogy végeredményben egy játszható játék szülessen, amit közösen tesztelünk a múzeumi szakemberekkel.

A napot egy végső értékeléssel zárjuk, ahol lejegyzésre kerülnek azok a kiállításra vonatkozó fejlesztési javaslatok, amelyeket a résztvevők fogalmaznak meg a játék alkotási folyamat során.

Az országjáró körút további állomásai:

  • 2019. szeptember 27. Csongrádi Játékmustra (Tari László Múzeum)
  • 2019. november 22. Hatvani Játékmustra (Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum)
  • 2020. január 24. Eszergomi Játékmustra (MNM Esztergomi Vármúzeum)

A jövő évi Múzeumi Játékmustra újra a Magyar Nemzeti Múzeumban kerül megrendezésre 2020. március 27-28-án. (Igen, két napos lesz. Sok új ötlettel készülünk, megtartjuk tavalyról, ami tetszett, és javítunk azon, ami még lehet jobb.)

Országjáró Játékmustra-bérlet

Ezzel a Múzeumi Játékmustra belső körébe kerül az intézmény és képviselője. A bérlet tartalmazza:

  • mind a három programon való részvételt (Csongrád, Hatvan, Esztergom), egy fő számára (intézményen belül átruházható),
  • előzetes véleményezési lehetőséget a Múzeumi Játékmustra programjának kialakításában (azokat a témákat fogjuk felvetni, ami az Intézménynek leginkább hasznos);
  • ajándék Múzeumi Játéktervező munkafüzetet a Múzeumi Játékmustrán;
  • kedvezményes kiállítási lehetőséget a Múzeumi Játékmustrán.

Az Országjáró Játékmustra-bérlet díja 15 000 Ft.

Lehetőség van külön a Csongrádi Játékmustrára is jelentkezni, ennek részvételi díja: 5 000 Ft/fő, ami tartalmazza az ellátás költségeit, és Csongrádi Játékmustrán felhasznált eszközöket.

Jelentkezz a regisztrációs lap kitöltésével, amíg még van hely!

REGISZTRÁCIÓ

Vélemény, hozzászólás?